Antoine de Saint-Exupéry kabátját mutatják be Szegeden

Móra Ferenc MúzeumA legendás író, Antoine de Saint-Exupéry kabátját is láthatják az érdeklődők a hamarosan nyíló kis herceg-kiállításon a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A ruhadarabot a második világháború első éveiben viselte Saint-Exupéry. A kabát a Múzeumok Éjszakáján tekinthetik meg először a látogatók.

 

Franciaországból kölcsönzi a szegedi Móra Ferenc Múzeum Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg írójának egykori kabátját. A fekete színű öltözetet a kis herceg-kiállításon láthatja majd a nagyközönség a Múzeumok Éjszakájától.

A kabátot 1940 körül csináltatta az író, majd a második világháború során téli küldetései során hordta. Saint-Exupéry repülőgépes felderítőként segítette a francia csapatok munkáját, ezekről a kabátot is érintő évekről írta Hadirepülő című regényét. A kabátot New Yorkba emigrálása előtt nővérénél hagyta több más személyes tárgyával, katonai felszerelésével együtt, azonban már soha többé nem tudta visszakérni: 1944 júliusában egy repülőgépes felderítés közben eltűnt.

A kis herceg-kiállítást már több hete építik a Móra-múzeum szakemberei Szegeden. A látogatók bebarangolhatják majd a legendás regény legfontosabb helyszíneit: a kis herceg bolygóját vagy épp a Földet, megismerhetik a Rókát és a Rózsát, vulkánt pucolhatnak vagy naplementét nézegethetnek. A számtalan kortalan idézet, a megannyi különleges installáció és az egyedi látványvilág a múzeum munkatársai szerint nem csak a kisgyermekek, hanem a felnőtt látogatók számára is igazi csodavilágot teremt majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük