Civilek járják be a SZIN területét

Civil Falu a SZIN-enA héten sor kerül az első civil terepbejárásra a Szegedi Partfürdő, Kemping és Szabadstrand területén, amelyen a közel ötven beválogatott szervezet képviselője a Szegedi Ifjúsági Napok keretében megvalósuló Civil Falut készíti elő. A pályázati úton kiválasztott szervezetek 2015. július 20-án találkoztak először az I. Civil Falu Workshop keretében, amikor megbeszélték az általános koncepciót, sorra vették az online felületeket, egyeztették a feltételeket, megbeszélték a tematikus felosztását a Falunak, és kiscsoportos munkával elindult a közös tervezés.

 

Az eseményen a Civil Falu koordináló csapata bemutatta a pályázati kiírásban is szereplő koncepciót, amelynek alapja, hogy a civileket és a fesztiválozókat interaktív tevékenységekkel hozzák közelebb egymáshoz. A közel ötven szervezet színes, újító, mozgalmas és hangulatos programmal készül, amelyet részben saját standjuknál, részben pedig a Falu „főterén” valósítanak meg.

A Civil Falu felosztásának alapját – a 2014-es évhez hasonlóan – az Európai Unió ifjúsági stratégiájának nyolc cselekvési területe adja. Eszerint az idén ismét találkozhatnak a fesztiválozók az Oktatási ligettel (Oktatás és képzés), a Mesterségek útjával (Foglalkoztatás és vállalkozói készség), az Egészség sorral (Egészség és jólét), a Tevékeny réttel (Részvétel), az Önkéntes piaccal (Önkéntesség), az Esélyek kertjével (Társadalmi befogadás), a Zöld dűlővel (Az ifjúság és a világ) és a Kultúr sétánnyal (Kultúra és kreativitás).

A II. Civil Falu Workshop során lehetőség nyílik a terület megismerésére; kiválasztásra kerülnek az egyes egységek terei; és a logisztikai kérdések is tisztázásra kerülnek. A találkozó záróeseményeként az azonos faluegységbe tartozó civilek képviselői kiscsoportokban folytatják a közös programelemek összehangolását, amelyet a korábbi találkozón már elkezdtek. A koordináló csapat a Civil Falu kezdeményezéssel – a korábbi évekhez hasonlóan – a hosszú távú együttműködés alapjait kívánja megteremteni a különböző tevékenységet végző, de azonos térben működő szervezetek között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük