Elkezdődött a 85. Ünnepi Könyvhét.

85 ünnepi könyvhétDr. Solymos László Szeged város alpolgármesterének köszöntőjével elkezdődött 85. ünnepi könyvhét. A szegedi esemény, az országos rendezvény vidéki megnyitója volt idén. Ebből az alkalomból, Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke is köszöntötte a résztvevőket. A 85. ünnepi könyvhetet Végel László Kossuth-díjas regény- és drámaíró, esszéista nyitotta meg.

 

A művész köszöntőjében kiemelte a könyvek és a haza kapcsolatát. Ő maga ezt egy gyermekkori élmény kapcsán tapasztalta meg, amikor a háború után Szerbiában, félelemből az utcára dobálták a könyveket az emberek.A megnyitgón átadták a könyvtámogatásokat, és az év könyve díjat is. Idén igazi szegedi könyv, dr. Simoncsics János, és dr. Fári Irén, Palánk, Szeged belvárosa egykor című kötete lett. Városi támogatást, Czilczer Olga Lebegés című regényére, Dr. Thékes István Király-König Péter élete című kötetére, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület Szeged Várostörténeti Atlasz kiadásához, a Szegedi Írók Társasága pedig a Szeged Antológia kiadására kapott

A könyvek mellett sok érdekes program várja a könyvhét közönségét, a Dugonics téren, a somogyi-könyvtárban, és a város különböző rendezvény helyszínein. A rendezvénysorozathoz csatlakozott az IH Rendezvényközpont, a Grand Café, a Szegedi Nemzeti Szinház. Milleniumi klub ahol a kísérő programok kaptak helyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük