Fáraók Egyiptoma Szegeden – beszélgetés Fogas Ottóval

fáraók Egyiptoma szegedenPénteken nyílik A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás első helyszíne Szegeden: a Kass Galéria intim terében egy sírkamrát tekinthetnek meg az érdeklődők. A tárlatot szabadtéren, fáklyás megvilágítással nyitják meg április 11-én este 8 órakor.

 

Elkészült a Kass Galéria sírkamrája: a szakemberek az utolsó simításokat végzik a kiállításon, így lassan minden készen áll a pénteki megnyitóra. A fáraók Egyiptoma című tárlat első helyszínét április 11-én 20 órakor nyitják meg.

A kiállítóteremben az ókori egyiptomiak túlvilágát ismerhetik meg az érdeklődők: egy több mint kétezer éves férfi szarkofág mellett közel hetven kisebb műtárgy (például halotti maszkok, különböző szobrocskák, edénykék) szemléltetik a halál utáni életről alkotott elképzeléseiket. A sírkamra mellett Kass János ókori témájú grafikáit, illusztrációit is láthatják az érdeklődők a galériában.

A most nyíló tárlat egy három helyszínből álló kiállítás része: A fáraók Egyiptomának második helyszíne, a Fekete ház május 9-én nyílik majd meg, a harmadik helyszín, a Móra Ferenc Múzeum főépülete pedig június 21-től várja a látogatókat. Mindhárom kiállítóhelyen december 16-ig fog tartani az egyiptomi kiállítás.
Az új tárlatokról Fogas Ottó igazgatót kérdeztük:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük