Igen ütős szülinap avagy Kalapács ismét a színpadon

sanyi40 kalapacsszegedenSokan várták Szegeden 2014. március 29-t, amikor is egy, igazi heavy metal szülinap részesei lehettek. Az est apropója Németh Sanyi 40. születésnapja volt és igazi csemegékkel készült. A három tervezett fellépő zenekarból a Slim Jim állt a színpadra elsőként. Egy kis dögös Rock’n’Rollal hozták lázba az akkor már igen szép számban megjelent közönséget. Bár nem volt hosszú a show, teremtettek egy kis hangulatot.

Kisebb szünet következett és találni jó helyet a nézőtéren már akkor sem volt könnyű, gyakorlatilag telt ház előtt állt színpadra a régi szép időkhöz hűen maszkban Kalapács József és az erre az estére összeállt RockKalapács zenekar. A szegedi zenész “veteránok” (dobok: Németh Sanyi, basszusgitár: Móricz “Pocok” Feri, gitárok: Rácz “Krisz” Krisztián és Kuk “Golyó” Attila) minden tudásukat összeszedték és Józsi életművének színét-javát készítették össze a közönségnek, kezdetnek például a Pokoli színjátékot, de ha már Pokolgép és Kalapács, a Gépinduló sem maradhatott el.

Hosszú lenne mindent felsorolni, de azt azért eláruljuk, hogy a koncerten Józsitól ritkábban hallott csemegék is voltak, mint például Könnyű szívvel az Omen nóták közül vagy a Sohase vár a Kalapács szóló művekből. A színpadi munka összességében nem hagyott kívánnivalót maga után és ahhoz képest, hogy a próbákat többnyire Józsi nélkül kellett megoldani a srácoknak (Kónya Gábor hangszálai segítettek a felkészülésben), az összhang a zenészek közt egy pillanatig sem volt kérdéses. És ha már látvány, némi pirotechnika is teret kapott. Aztán sajnos a koncert véget ért, már ami a RockKalapácsot illette, de Józsi nem búcsúzott el aznap estére végleg a színpadtól.

Rövid átállás után a Retrock foglalta el a színpadot. Dallamok és show tekintetében ők is igen figyelemre méltóak, például sokak számára igen kellemes meglepetés volt hallani a Lord nótákat. Hasonlóképp izgalmas volt a vendégzenész-felhozatal is, többek közt Kalapácsot is láthatta-hallhatta még két dal erejéig a közönség, és a Birodalmi Suszter, Joó “Gabó” Gábor is csiklandozta kicsit a füleket pár dallal, köztük a Judas Priest Breaking the Lawjával.

Egy szó mint száz, a rajongóknak feledhetetlen élmény volt. Ez számok tekintetében is megmutatkozik, hiszen közel 300 ember jött el és így sem mindenki jutott be. S bár a RockKalapács elvileg ezen koncert tiszteletére állt össze, a hírek szerint a srácokat meghatotta, hogy a közönség egy emberként őrült meg és bulizott egy hatalmasat, így december 6-án egy Rock Mikulás ünnepség keretében újból fellép a RETROCK, és a ROCKKALAPÁCS, természetesen Józsival együtt……

Kovács Tímea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük