“Képek dala” – Cseh Tamás emlékkiállítás a Somogyiban

somogyi konytar ent old„Képek dala” címmel Cseh Tamás grafikáiból és személyes tárgyaiból szerkesztett tárlat nyílik január 22-én, szerdán este fél 6-kor a Somogyi-könyvtár Dóm téri központi épületében. A tárlatot Bérczes László rendező, művészeti vezető, a Cseh Tamással készült interjúkötet szerzője, az egykori barát nyitja meg.

 

A Cseh Tamás születésnapján nyíló kiállításon a művész grafikai munkásságából és személyes tárgyaiból kapnak ízelítőt az érdeklődők. Főként Cseh Tamás első alkotói korszakából, zömében a hatvanas években készült grafikák másolatai kerülnek bemutatásra. A kiállításon szereplő tárgyak Cseh Tamás életébe engednek bepillantást fotók, levelek, tárgyak segítségével.
A dokumentumok egy része a Cseh Tamás Archívum támogatásának köszönhetően lesz látható. Az Archívumnak az Országos Széchényi Könyvtár ad helyet és a 2009 augusztusában, 66 éves korában elhunyt művész pályafutásához, életéhez kapcsolódó relikviákat gyűjti. A részletekről, Bori Katalint a Somogyi -könyvtár művészeti vezetőjét kérdeztük:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük