Minden héten premiert tart az Elephant Studio

elephant studioOnlife, Papírkoszorú, Poi és Búcsú az emlékezéstől – ezekkel a címekkel már megjelentek az Elephant Studio egy-egy tagjának önálló kisfilmjei. A szegedi kreatív filmes csapat új programjával minden hét kedd estéjén egy egyperces kisfilmmel kedveskedik a rövidfilmek szerelmeseinek. Az Elephant Studio minden héten premiervetítést tart: új programjával kedd esténként egy-egy újabb kisfilmmel kedveskedik a műfaj szerelmeseinek – és egyelőre bizonytalan hódolóinak is.

 

A szegedi kreatív filmes csapat minden tagja kipróbálja magát így a rendezői székben, szokatlan vagy épp bátor filmes nyelvet és fogásokat választva egy-egy őt érdeklő témához – legyen az az internet vagy egy egzotikus játék, a poi. Így négy kisfilm már elkészült: a Papírkoszorú (Szemendrey István kisfilmje), az Onlife (Szerdahelyi Mátyás munkája), a Búcsú az emlékezéstől (Erlauer Balázs munkája), és a Poi (Préda-Kovács Zsolt rendezése).

– A sorozatot azért indítottuk, hogy kedveskedjünk az egyébként nem túl nagy számú kisfilmes közönségnek, – avat be Erlauer Balázs, az ötletgazda – valamint hogy kipróbálhassunk olyan technikai vagy dramaturgiai megoldásokat, amiket egy nagyobb munkánál vagy megrendelésnél nem tudnánk, vagy nem mernénk. Ez egyrészt bátorságot is ad, másrészt még jobban kiszélesíti a látóterünket, folyamatos gondolkodásra és reflexióra késztet világunkról – beszélt a különleges programról a szegedi filmes. – Alapvető célkitűzésünk, hogy minden munkatársunk – a marketinges kollégától a jelmeztervezőig – belelásson a filmkészítés általunk végzett fázisaiba, hogy saját bőrén tapasztalja, kinek milyen feladatai vannak, milyen utakat kell végigjárni agyban és lélekben, csapatösszetartásban és munkaszervezésben ahhoz, hogy létrejöjjön egy produktum. Közben persze segítjük egymást, ami remélhetőleg olyan kisfilmeket eredményez, amik megtekintésével a néző  sem érzi úgy, hogy elraboltuk volna az idejét, még ha csak egy percet is.

Az Elephent Studio minden tagjának egy hét áll rendelkezésére, hogy elkészítse filmjét a keddi premier előtt.  A filmek között az egyperces külön műfajnak tekinthető, olyan rétegzést, gyors expozíciót, és fordulatokat igényel, amit csak külön odafigyeléssel lehet beletömöríteni a 60 másodperces limitbe, ettől izgalmas a készítőknek, és ettől nyújthat teljes filmélményt a nézőknek.

A sorozatnak eddig megjelent 4 része már látható a csapat Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/elephantstudioszeged), illetve e legnagyobb videómegosztón (https://www.youtube.com/watch?v=1LPZ77a-GQI&list=PLCNcYhXAOHRhsHVy29u-lnjbPTUYENsk2). Az Elephant Studio YouTube csatornájára feliratkozók, és a Facebook oldal követői minden héten értesítést kapnak az újabb epizódokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük