Nemzeti Ifjúsági Tanács alakul Magyarországon is

Mintegy 40 résztvevő, és 35 szervezet képviseltette magát a Nemzeti Ifjúsági Tanács alakulását előkészítő találkozón , mely egy országos egyeztető körút részeként került megrendezésre a Szegedi Ifjúsági Házban. Jelenleg csak Magyarországon nincs ilyen szervezet az unión belül.

 A Nemzeti Ifjúsági Tanács felállításának kezdeményezői által elindított kérdőív pozitív visszajelzései, eredményei megfelelő terepet biztosítanak a közös gondolkodás és egy szervezet megalakításának elindítására, céljainak meghatározására. Arendezvénysorozat célja, hogy minél több fiatal, ifjúsági szakember, civil szervezeti vezető elmondhassa véleményét azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen egy jól működő és hatékony Nemzeti Ifjúsági Tanács. A szervezők elmondták, hogy azokat a szervezeteket is várják, akik a mostani rendezvényre nem tudtak eljönni.

Az esemény két részből állt. Az első felében, a témához kapcsolódó előadásokat hallhattak a résztvevők, melyek a jelenlegi helyzet értékelését, célozták.

Gulyás Tibor – A Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulásához vezetõ út
Majzik Balázs – A Nemzeti Ifjúsági Tanács szerepe a magyar államigazgatásban
Mosonyi Katalin – A Nemzeti Ifjúsági Tanács az Új Nemzedék Jövõjéért
Popper Eliza – A Nemzeti Ifjúsági Tanács víziója
Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport – A strukturált párbeszéd, mint közös feladatunk
A szünet után az aktív részvételen volt a hangsúly. A jelenlévők négy fő kérdést jártak körül. itt mindenki elmondhatta a véleményét javaslatokat tehetett. Ennek a résznek a szervezők a Nemzeti Ifjúsági Tanács „civil szemmel”  címet adták. E beszélgetések javaslatok alapján tervezik meg a  következő lépéseket.

Miért fontos, és miért jó egy ilyen szervezet? Ez is kiderül a következő beszélgetésből, melyben Popper Elizát kérdeztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük