Paks a SZIN-en

SZIN 2017Atomi jó lesz a Paksi atomerőmű kamionja a Szegedi Ifjúsági napokon. Nyári körútra indul ugyanis a Paks II. interaktív tájékoztató kamion, aminek az egyik állomása a Szegedi Ifjúsági Napok lesz. A kamion mobil látogatóközpontként fog üzemelni és a következő kérdésekre ad majd választ a fesztiválozóknak:

  Több kérédsre is választ kaphat az, aki közelebb merészkedik a járműhöz:
– Miért van szükség új atomerőművi blokkokra?
 – Hogyan működnek?
 – Mik a nukleáris biztonság garanciái?
Ám nemcsak ezért érdemes itt letelepedni egy kis időre. Az interaktív kamion 2009-ben kezdte meg az országjárást, hogy azok számára is információt nyújtson, akik nem tudnak eljutni a Paksi Atomerőműbe. A mobil látogatóközpontba betérve, interaktív táblákon mutatják be az atomenergiát, a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkját, valamint a két új atomerőművi blokk létesítését.
 
Ezen felül betekintést nyerhettek a Paks II. projektbe és a beruházás jelentőségibe, az Atomerőmű mérföldköveibe. Kipróbálhatjátok az energiatermelő kerékpárt, ahol szemügyre veheted mekkora energia kifejtésre van szükség, ahhoz, hogy az elektromos kütyüitek működjenek. Szóval legközelebb biztosan lekapcsolod a lámpát, ha nem vagy a szobában 😉 A sok interakítv program mellett telefon töltésre, játékra és chillre is lesz lehetőségetek a Paks II. interaktív kamonjában.