Pomádé király új bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban

Pomádé király SzegedenNépszerű családi opera kerül színre a Szegedi Nemzeti Színházban. Igazi beavató színházi mű, hiszen leköti a fiatalok és szüleik figyelmét egyaránt. a témája is alapigazságra épül. Minden adott tehát ahhoz, hogy tanulságos, mégis szórakoztató előadás szülessen.

Toronykőy Attila rutinos rendező, sok gyermekdarab fűződik a nevéhez. A színészutánpótlás képzésében is részt vesz, tehát ért a fiatalok nyelvén. nem meglepő, hogy rá bízták ennek a darabnak a színpadra állítását. Mindig aktuális, hiszen minden korban találkozunk hazugsággal, és meg kell tanulnunk a dolgok mögé látni. Az előadásban szerepet kap a nézőtér is, ami jól bevált módszer, ha gyermekek ülnek a széksorokban. Így még inkább leköti a figyelmüket, és olyan, mintha a néző is a darab részévé válna.

szegedi pomádé királyA színes jelmezek, felnagyított eszközök erősítik a mesés jelleget, a vicces történések oldják a feszültséget, és mosolyt csalnak az arcokra.  Adott egy furcsa király, akinek a sok ruha ellenére nincs mit felvennie. Ugye ismerős? No de ő mégis király, így természetesen megkapja az új ruhát. A csavar a történetben itt van, a két csaló alaposan rászedi a királyt, és az udvartartását is. a módszerek kiderülnek az előadáson.

A rendező biztos kézzel nyúlt a darabhoz, és ez meglátszik a kivitelezésen. A színészi játék is korrekt, nincsenek eltúlzott klisék. Pont annyira színes, kedves,vicces, amennyire a megcélzott korosztály, az óvodás, és általános iskolás gyermekek igénylik.

Toronykőy Attilát az egyik próbán kérdeztük:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük