Scarlett mindent túlél a Dóm téren

elfujta a szelAz amerikai polgárháború idejébe csöppenhetünk a Szegedi Szabadtéri Játékok következő előadásán. Az Elfújta a szél, klasszikusnak számít, Margaret Mitchell regénye már megjelenésekor hatalmas siker volt, a film pedig növelte a népszerűséget. Magyarországon a kultikussá vált történet Gérard Presgurvic által írt musical változata kerül a Dóm téri színpadra. Azonban nem egy másolat, hanem egy az eredeti művön alapuló új non replika produkció. 

Az Operettszínház, és a  Szegedi Szabadtéri Játékok közös produkciója minden bizonnyal elvarázsolja a nézőket. Mivel a non replika változatban, a főbb pontokon kívül szinte mindent meg kell változtatni az eredeti produkcióhoz képest, szabad kezet kapott a rendező, valamint a díszlet, és jelmeztervezők is. Korhű jelmezek, és díszlet, és remek szereposztás jó szórakozást ígér. Somogyi Szilárd rendező, és Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a könyvet, és a filmet vette alapul az előadás tervezésekor.

Igyekeztek kihasználni a hatalmas színpad adta lehetőségeket, ugyanakkor készülnek a kőszínházi bemutatóra is. A sok mellékszálat tartalmazó történetet alaposan át kellett dolgozni. A gerince természetesen megmaradt, a mellékszereplők életéből azonban kevesebb jelenik meg. Somogyi Szilárd élvezettel mesélt a darabról az egyik próba szünetében:

További fotók a facebook oldalunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük