Szegeden dübörög a Compact Disco és a The Carbonfools

CompactDiscSzegedre kéne menni… – gondolta Magyarország két sikerzenekara, a The Carbonfools és a Compact Disco. Az ötletet szervezés, majd tett követte. A nagykoncertre – a két csapat közös országjáró turnéjának keretében – november 23-án, pénteken kerül sor az IH Rendezvényközpontban. A fergeteges buli 20 órakor kezdődik.

A hazai zenei élet nagy kedvencei két hónapos országjáró turnéjukon beveszik a legnagyobb vidéki városok klubjait. A Telekom és a Ballantine’s jóvoltából sosem látott látványelemekkel és hatalmas show-val készül a Compact Disco és a The Carbonfools. A szegedi buli után december 7-én Pécsen a Zsolnay Negyedben lépnek fel, majd 14-én a miskolci Hejnekemben tombolhatnak a rajongók.

–  Mindkét zenekar támogatója a Telekom, így jött az ötlet, hogy közösen turnézzunk, mivel a két csapat erősíti egymást. A cég jóvoltából új fénytechnikát próbálhatunk ki, amelyet magunkkal viszünk a turné állomásaira. Ami minket illet, 75-80 perces műsorral készülünk, ami persze igény szerint hosszabbodhat. Az biztos, hogy az utolsó leheletünkig fogunk zenélni – mondta lelkesen Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese.

the carbonfoolsA csapattal kapcsolatos hír, hogy hosszas stúdiómunkálatokat követően, november 8-án megjelent negyedik nagylemezük, a Carbonsweet. Az albumon a srácok legújabb slágerszámát, a Birthday-t is hallhatjuk.A Ballantine’s a közös turné alkalmából remixer játékra hívja a zenerajongókat. Három kategóriában hirdetnek győztest, az egyik a legsikeresebben újrakevert The Carbonfools, a másik a legjobban sikerült Compact Disco szám, a harmadik pedig a vegyes, mashup változat készítője lesz. Bővebb információ a https://www.facebook.com/balliface oldalon található.

A Compact Disco vendégművészekkel is kiegészül a fellépésekre.

–  Nyár óta készülünk a közös koncertekre, már augusztusban úgy gondoltuk, hogy jó lenne együtt zenélni – mondta Walkó Csaba, az együttes frontembere. – Azért is különösen izgalmas ez számunkra, mert vendégekkel bővül a csapat erre az alkalomra. Csatlakozik hozzánk Török Emese dobos, Szakos Krisztián gitáros, és Áldott András basszusgitáros is. A repertoár nagyjából ismerős lehet azoknak, akik fesztiválokon, koncerteken találkoztak velünk – tette hozzá.

A Compact Disco számára azért is következik izgalmas időszak, mert novemberben jelenik meg az első nemzetközi nagylemezük. Ez az első két hanghordozó anyagaiból készített best of összeállítás, amelyen a rajongók teljesen új hangzásban találkozhatnak kedvenc slágereikkel. Természetesen tartalmazza az Eurovíziós Dalfesztiválon elhangzott „Sound Of Our Hearts” című dalukat is. A lemez több európai országban kapható majd, az már biztos, hogy Németországban és Lengyelországban is a polcokra kerül. A nemzetközi album itthon is megjelenik limitált példányszámban, első körben csak a turnéállomásokon lehet megvenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük