Szegedi Fiatalok a Palicsi Európai Filmfesztiválon

FILMY projektSzegedi Fiatalok Palicson önmagában nem túl érdekes történet, hiszen a szomszédban van. Mégis van hírértéke,ugyanis, a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, és a Palicsi Európai Filmfesztivál egy IPA projekt keretében együttműködik. A projektről már beszámoltunk.

Most arra nyílt lehetőségük szerb és magyar fiataloknak, hogy Palicson, a Zsigmond Vilmos Masterclass elnevezésű filmes tréningen vegyenek részt, tudtuk meg . a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont N.KFT , projektben résztvevő munkatársaitól. A mesterkurzuson két rendezőtől leshettek el szakmai fogásokat, a filmgyártás iránt érdeklődő fiatalok. Élményeikből egy rövid összefoglaló videót is készítettek, melyet a 360 ifjúsági magazinműsor Facebook oldalán  és Youtube csatornáján osztottak meg. A résztvevők közül, néhányan a stáb tagjai, tehát már van némi ismeretük a filmkészítésről. 

A résztvevőkről kiderült, többen sikeresen felvételiztek filmes szakterületekre az ország különböző egyetemein. A szegedi, és a palicsi workshopok a filmes képzésben történő együttműködés jó példái. A projekt hamarosan zárul,  de az illetékesek folyamatosan dolgoznak a folytatáson. 

 

e.