Szegedi Szabadtéri 2019 – We Will Rock You

Szegedi Szabadtéri2019

A legendás Queen dalai köré írt történet, hatalmas siker szerte a világon. Magyarországon először, a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán láthatja a közönség a We Will Rock You című musicalt. Szeged után Budapesten, tekinthetik meg az érdeklődők. A történet tulajdonképpen egy mese, felnőtteknek.

Több száz évvel napjaink után játszódik a történet. Már-már orwelli világban, egy cég uralja az életet, és a zeneipart is. A rockzene teljesen eltűnt. A történet fiatal hőseinek egy hangszert kell megtalálniuk, mely segítségével, visszavarázsolhatják a hangszeres zenét a világba. Természetesen ez nem olyan egyszerű…

Egyházi Géza ebben a darabban ismét negatív karaktert alakít, egy titkosrendőrt, aki a történet hőseire vadászik. Erről a szerepről beszélgettünk a bemutató előtti próbán, a Dóm téren.

Szemenyei János a főhős Galileo Figaró szerepében látható. A fiatal tizennyolc éves lázadó szerepe nem könnyű, hiszen a Queen dalokat nehéz  jól énekelni.  A következő interjúból az is kiderül, Szemenyei János ezúttal hol kamatoztatja zeneszerzői tehetségét.

.