SZIN 2013 – Civilek falva

szin 2013Egyeztetésre hívták az IH Rendezvényközpontba azon civil szervezetek képviselőit, akik sikeresen pályáztak a SZIN fesztiválon való részvételre. Minden eddiginél többen jelentkeztek, és a sikeres pályázatok száma is több mint eddig. Mint a szervezőktől megtudtuk, idén nagyobb területen, még színesebb programokon vehet részt aki ellátogat a fesztivál Civil Utcájába.

A környezetvédelmen kívül, az egészségügy, ifjúság, kultúra szinte m inden területéről érkeznek szervezetek. Tavaly két újdonsággal találkozhattak a fesztiválozók a Civil Utcában, az egyik a Civil útlevél volt. Aki vállalta, hogy megfelelő számú pecsétért kipróbálja magát az egyes sátraknál található játékokban,és még Fortunával is jó kapcsolatot ápolt, nap végén ajándékcsomagot kapott. A nagy sikerre való tekintettel idén is lehet majd gyűjteni a pontokat az ajándékokért.

A másik újdonság a Civil Pódium volt ahol civil partnerünkkel a médiakommandóval mi is kérdeztük a szervezeteket, és a SZIN fellépőit. Vendégünk volt például KRSA a PASO frontembere, beszélgettünk a Magashegyi Undergrounddal, és Czutor Zolival is. Mivel szerették a fesztiválon bulizó fiatalok, idén már színpaddá nőtt a helyszín, és a teljes civil falu központi részévé vált.

Idén tehát mintegy hatvan szervezet képviselteti magát a legkülönfélébb tevékenységgel. A képviselőikkel beszélgetve, kiderült, hogy van aki étkezésről, életmódról, ad tanácsokat, és játékos feladatokat. Olyan szervezettel is lehet majd találkozni akik önkéntesekkel segítenek hátrányos helyzetű embereket. nem maardnak el azonban a már megszokott környezetvédelemmel, takarékoskodással, elsősegélynyújtással foglalkozó szervezetek. Ki lehet próbálni, milyen a katonák, és rendőrök élete, sőt, akár a helyszínen jelentkezhetnek is az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük