SZIN 2017- Finisben a fesztivál

SZIN 2017A Szegedi Ifjúsági Napok, minden évben különleges valamiért. 2009 óta ökofesztiválként ismerjük. Idén pedig még zöldebb, és még változatosabb programokat ígérnek a szervezők. Már készülnek a a jövő évi fél évszázados jubileumra is. A koncertek előtt, a Civil Faluban lehet alkotni, és eltölteni az időt napközben. Az árnyas helyek mellett a medencék is újra üzemelnek.

A tavalyi kínálat kibővült az úszómedencével, ami az utóbbi években koncerthelyszín volt.  Az idei évben az ökotudatosságon túl az egészséges életmód is beköltözik a Civil Faluba, ahol a kézműves tevékenységeken kívül, remek játéklehetőségeket találhatnak a fesztiválozók. Az Egészséges Szegedért Program keretén belül szűrővizsgálatokon is részt vehet bárki,aki kedvet érez.A kalandjáték is folytatódik, hiszen idén is lesz CivilÚtlevél, melynek segítségével a szerencsések, ajándékokat, és  akár a következő évi belépőt is megnyerhetik. A Civil Falu honlapján részletesen lehet tájékozódni a faluban “lakó” szervezetekről is.

Új színpadot avatnak idén a fesztiválon. A Szegedi Ifjúsági Napok életben tartójáról,  a nemrég elhunyt Szurdi Zsoltról elnevezett színpadon a rockzene kap majd nagyobb hangsúlyt. A SZIN szervezői íly módon kívánnak emléket állítani a népi rockernek, akinek annyi tehetséget köszönhet Szeged és a világ.

Megújul a beléptető rendszer is, Kód segítségével azonosítható lesz a viselője a beszkennelt arcképes igazolványa lapján. Ezáltal szinte lehetetlenné teszik a visszaéléseket. A Festipay kártya a SZIN hivatalos fizetőeszköze idén is. Ezt már az utóbbi években megszokhatták a fesztiválra látogatók.  Bővebb információ a SZIN honlapján olvasható.

A részletekről  Kolonics Erikával és Kispál-Podrácz Gyöngyivel beszélgettünk: