Színházbérletek a 131. évadra

szegedi nemzeti szinhaz reszletAlig néhány hét, és újabb színházi évad veszi kezdetét a Szegedi Nemzeti Színházban. Gyüdi Sándor főigazgatóval, még nyár elején beszélgettünk az előző, és a következő öt évről, így a soron lévő őszi évadról is. A legnagyobb vidéki színháznak komoly küldetése van. Többtagozatos színházként meg kell felelnie a legszélesebb igényeknek. Nem könnyű tehát olyan repertoárt összeállítani, mely egyaránt megfelel, a magas művészi színvonalat kedvelők, és a könnyed szórakozásra vágyók kívánalmainak. 

Ráadásul anyagilag sem egyszerű a feladat. Kétségtelen jelentős forrásokat igényel egy-egy előadás megvalósítása. Mégis, számos kedvezményt vehet igénybe aki szeretné megtekinteni az előadásokat.

A régi bérlők helyeiket szeptember 9-ig válthatják újra, de érdemes minél hamarabb befáradni a jegyirodába, mivel a korábbi évekhez hasonlóan az első 300 bérletvásárló ajándék jegyet kap a Nagyszínházban szeptember 6-án tartandó, évadot és új társulati tagokat bemutató, Nyitány című gálaműsorra.

Az új évadban, a színház küldetésének megfelelően, szinte minden műfaj képviselteti magát. Ahogyan a műsorfüzetben olvashatjuk: “színművek a tragédiától a vígjátékokig, operák, operettek, musical, balettek, gyerekdarabok, magyar és külföldi klasszikus szerzők, kortárs művek, ősbemutató, nemzetközi fesztivál, vendégjátékok szórakoztatják a nagyérdeműt. Megtalálhatók népszerű darabok és olyan értékek, melyekre szeretnék felhívni a nézők figyelmét. A sokszínűségben közös a mérce: a művészi minőség.” A bérleteket augusztus 12-től lehet megvásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük