Tizenötödször adták át a Dömötör-díjakat

domotor-gala 2013A Dömötör-díjat 1999-ben civil kezdeményezésre alapították, és 2006-ban vált Szeged művészeti díjává. Tíz kategóriában a közönség szavazatai alapján dől el, ki veheti át az elismerést. A legjobb háttérmunkásnak járó elismerést a színház dolgozói, az életműdíjat a kuratórium ítéli oda,

A jubileum alkalmából a támogatók emlékérmet kaptak. A díjakat pedig a korábbi években díjazottak adták át a mecénások képviselőivel közösen. A legjobb férfi színészi alakításért járó díjat, a Kaszás Attila-díjra jelölt, Borovics Tamás vehette át az Egerek és emberek egyik főszerepéért. Szilágyi Annamária a legjobb női színészi alakításért járó elismerést és a legjobb női mellékszereplő díját is elnyerte a La Mancha lovagjának Aldonzájaként, illetve a Boldogtalanok Rózsijaként. A nézők a legjobb férfi mellékszereplőjének Szívós Lászlót választották az Egerek és emberekben nyújtott alakításáért. A legjobb háttérmunkás Bacsa Erika ügyelő lett.

A legjobb női operaénekes Szemere Zita, a legjobb operaénekes Kelemen Zoltán, a legjobb díszlettervező Kentaur lett. Mindannyian a Rigoletto előadásért kapták az elismerést. A legjobb rendező a gálaműsort is rendező Toronykőy Attila érdemelte ki a Pomádé király új ruhája, színpadra állításáért. A legjobb táncosnak járó elismerést Hajszán Kitti, a Stabat Mater Máriájaként nyújtott alakításáért kapta.

Az év Dömötör díjasa jelmeztervező kategóriában Juhász Katalin lett, a Pomádé király új ruhája című darab díszletéért. Az életműdíjas idén Török Vera színésznő lett, aki 1971-ben szerződött Szegedre. A több mint két évtized alatt, többnyire operettszerepekben, primadonnaként láthatta a közönség. A díjat, a Nemzet Színésze, Király Levente adta át.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük