Új korszak a Szegedi Egyetemi Színház életében

szesz uj evadA jubileumi évad mozgalmas időszaka után, nyugodtabb év következik a Szegedi Egyetemi Színháznál. A tizenegyedik évébe lépett közösség immár önálló jogi személyként, egyesületi formában gondoskodik az egyetemisták színjátszási igényeinek biztosításáról. Ami állandó hely nélkül nem lesz egyszerű.

 

A társulat eddig a Pinceszínházban kapott lehetőséget előadásai bemutatására, amire ebben az évadban már nem számíthatnak. A kisebb produkciókat a Zero Art Café fogadta be, ám a nagyobb helyigényű előadásokhoz még keresik a helyszínt. Tavaly nagy sikerük volt a Szegedi Nemzeti Színházban, a színházi nyílt napon, így idén is meghívást kaptak. Legközelebb tehát itt lehet találkozni a társulattal.

Új bemutatók a csendesebb évadban is kellenek, így a továbbjátszások mellett, egy Bergman mű, a Fafestmény kerül színre, november 27-én 20 órától, a Zeroban. A neves filmrendező ezt a művet egyetemistáknak írta még fiatalon, színházi előadás céljára. Varga Norbert művészeti vezetőtől megtudtuk, ez a produkció pont az ilyen kis méretű térbe illik. A SZESZ jellegzetessége, hogy minden évben bemutatnak egy kortárs magyar szerző által írt művet. Idén sem fog elmaradni, de még folynak a tárgyalások,- árulta el Varga Norbert – ezért még a társulatnak is meglepetés, mi lesz az idei kortárs darab.

Mennyire elégedett az elmúlt évaddal, és hogyan képzeli a művészeti vezető a jövőt? Ez is kiderül a következő beszélgetésből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük