“Valami méltó helyet adjunk…” a Mini Big Band és az életmű show története

torokadamesa mini 6545 ihszegedA “Mini Big Band”-re hangszerelt életmű show, Ádi bácsi által “45 év gyümölcsei”-nek titulált dalválogatás méltó színpadra vitele Dr. Galyas László ötlete volt, aki elmesélte nekem a produkció történetét. Török Ádámmal való kapcsolata egy régi zenei barátság, ami a 90-es évek elején kezdődött. Galyas László- többéves külföldi zenélés után akkor újra Magyarországon játszott a Besenyő Blues Band tagjaként, mint trombitás.

Török Ádámmal így kereszteződött az útjuk és egy ideig, néhány koncert erejéig Ádám is tagja volt a zenekarnak, majd együtt kaptak EMERTON díjat. Később jött néhány év szünet, aztán újabb találkozás következett László kezdeményezésére a Szana-zug tehetségkutató kapcsán, ahová Ádám zsűritagként érkezett. Galyas László ötletéből Zakar Zoltán kiváló harsonás segítségével, hangszerelésével megszületett az Életmű show, összeállt a Mini Big Band ügyes tehetséges és lelkes fiatal zenészekkel. Különlegesség, hogy a zenekarban hölgy is játszik, méghozzá altszaxofonon, dr. Pomázi Orsolya személyében.

” Mivel a kereskedelmi média nem adja ezeket, mindent elkövet azért, hogy a minőség és a közönség még véleltlenül se találkozzon, felnőnek oyan korosztályok, akiknek fogalmuk sincs, hogy ilyen nagyszerű dolgok születtek …”
László szerint a zenekarba szerveződő fiatal zenészek nagyrészt a próbákon hallották először és szerették meg Ádi bácsi zenéit, dalait.

“Ugye neked nincs pisztolyod?” – Galyas László Hofi Géza zenekarában trombitált

László “beugrósként” csöppent Hofi Géza zenekarába az “Élelem bére” előadás kapcsán egy zenész helyett, akit akkor letartóztattak. Az előadás “készen volt”, már egy ideje futott, próbalehetőség nem volt, abban az időben nyomtatott vagy fénymásolt kotta sem, csak grafittal írt partitúra. Nem volt könnyű dolga, de vállalta és egészen a művész haláláig együtt dolgoztak, László 5 nagylemezen közreműködhetett, amiért nagyon hálás. Riportunkban nagy tisztelettel mesél erről az időszakról és Hofi Gézáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük