Verdi’n the mood – Verdi hetek a Szegedi Nemzeti Színházban

verdin the moodAz egyik legnépszerűbb 19. századi olasz zeneszerző, Giuseppe Verdi születésének kétszázadik évfordulója tiszteletére a Szegedi Nemzeti Színház Verdi-heteket rendez. Programsorozat részeként kerül műsorra 2013. november 10-én 19 órai kezdettel a nagyszínházban a Classc Club Singers együttes Verdi’ the mood! című koncertje. A lemezbemutató koncert a Verdi év egyetlen magyarországi könnyűzenei produkciója.

 

László Boldizsár, a Cotton Club Singers alapítója operaénekes művésztársaival közösen a 2013-as Verdi-évre létrehozta vadonatúj koncertműsorát. A zenei anyag eddig nem hallott formában, szving-jazz hangszerelésekben mutatja be Verdi leghíresebb operaáriáit, duettjeit, quartettjeit.

A dalok, áriák egy hét főből álló zenekar kíséretében szólalnak meg jazz-szving-latin-lounge stílusban. A műsorban elhangzó átiratok eredeti hangnemekben, sok humorral, és a szving lendületével egy sodró hangulatú estét garantálnak.

Szólisták:
– Mester Viktória (mezzoszoprán) akit két nyáron is láthattak a szegediek a szabadtérin a Carmen címszerepében,
– Nánási Helga, a Szegedi Nemzeti Színház szopránja,
– László Boldizsár, a Szegedi Nemzeti Színház tenorja,
– Geiger Lajos (bariton) a Magyar Állami Operaház magánénekese.

Az est sztárvendége Falusi Mariann, akinek régi vágya, hogy Verdit énekelhessen. A zenekar java részét az RTL-es Fábry-show híres zenészei alkotják. Az est zenei vezetője a Showder Band kiváló szólistája, Kuzbelt Péter.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük