Elkezdődött a 84. ünnepi Könyvhét

84.konyvhet szegedA könyv, és az olvasás ünnepe. Kiadók, szerzők, terjesztők seregszemléje egy héten át. Itt mindent megtalál az ember, ami könyv, vagy könyvhöz kapcsolódik. természetesen a fő cél az olvasás népszerűsítése, ám rengeteg egyéb programot is kínál az érdeklődőknek a rendezvény.

A szegedi Év Könyve díj idei nyertese  a Hangyabanda nagy kalandja című könyvéért, Nagy Bandó András. Vele személyesen is találkozhattak olvasói, rajongói a pódiumbeszélgetés után, ahol Tandi Lajos beszélgetett a humorista íróval.  Solymos László alpolgármestertől  a 8-an vehették át a megítélt könyvtámogatásról szóló oklevelet:  Fári Irén, Sáráné Lukátsy Sarolta, Simoncsics János, Hász Róbert, Temesvári László,  Lesi Zoltán, az Innovariant Nyomdaipari Kft., a Bába és Társai Kft. a Szegedtől Szegedig antológiára és a Tiszatáj Alapítvány.

A megnyitó néptáncbemutatóval ért véget, majd következtek a programok, melyeket egészen hétfő estig élvezhet mindenki a Dugonics téren. Honlapunk munkatársaival is lehet találkozni a könyvhéten. Vasárnap, partnerünkkel, a Médiakommandóval közösen élőben tudósítunk a helyszínről. Aki tehát kíváncsi milyen egy online újságíró munkája, keressen bennünket, szívesen látjuk standunknál!

A könyvhét nem ér véget a szabadtéri eseményekkel, a könyvtárban, és partnerintézményekben Június 13-ig tartanak a programok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük