Kalyber Joe a 84. könyvhéten – interjú Pilcz Rolanddal

Pilcz Roland a 84. KönyvhétenA képregénykedvelők körében régóta ismerik Pilcz Roland nevét. A Kalyber Joe megálmodója, már óvodás korában történeteken gondolkodott. a Csillagok Háborúja, vagy Indiana Jones mintájára igyekezett saját  ötleteit megvalósítani. A fantasy után a kilencvenes évek közepén Lucky Luke adott ihletet egy western képregény elkészítéséhez, melyben állatok a főszereplők.

Itt bukkant fel először a Kalyber Joe név egy kutya alakjában aki a történetben seriffként élt. Roland ezután emberi alakot formált a névhez, és a western környezet is eltűnt. Az első Kalyber Joe képregény 1997-ben jelent meg, majd 1999-ben. már tíz elkészült füzetet tudott magáénak. Ekkor úgy érezte váltania kell, új eszközöket, és rajztechnikát kezdett használni. Közben természetesen tanult, önmaga is érett szakmailag, és emberileg is tapasztaltabb lett. A nagyközönség 2005-ben ismerhette meg amikor a Kalyber Joe első színes nyomtatott változata megjelent.

A könyvhéten, csakúgy, mint a képregényfesztiválon, gyermekekkel rajzolt. Itt rögzítettük a Médiakommandó munkatársaival, következő beszélgetést amiből az is kiderül, hogyan folytatódik a történet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük