Rajzpályázat a láthatatlan munkáról gyerekeknek a Somogyi-könyvtárban

Somogyi-könyvtár SzegedA Láthatatlan munka napjához (április 6)kapcsolódóan Így segítek én! címmel óvodás és általános iskolás gyerekek számára rajzpályázatot hirdet a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár együttműködve a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal.

Csongrád-Csanád megyéből ez eddig 25 könyvtár csatlakozott az Így segítek én! című rajzpályázathoz.

„Láthatatlan munka mindaz, amit otthon, a ház körül végzünk el, de ezért a családtagok nem kapnak fizetést. Ti, gyerekek is segíthettek ezekben, és fontos is, hogy lássátok, hogy egy-egy takarítás, mosogatás, főzés, biciklipumpálás, kertészkedés, állatetetés stb. fárasztó lehet, de az eredményének együtt örülhetünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy hamarosan újra meg kell majd csinálni. A rajz szólhat a szülők, a gyerekek vagy a család által a lakásban, a házban, a ház körül közösen végzett „láthatatlan munkáról”. – olvashatjuk a felhívás közösségi oldalán.

A rajzpályázatra a szervezők hat kategóriában várják a rajzokat:

 • kiscsoportos óvodás
  • középsős óvodás
  • nagycsoportos óvodás
  • 1–2. osztály
  • 3–4. osztály
  • 5–8. osztály

A képet A4-es méretben kell elkészíteni és bármilyen szabadkézi technika alkalmazható. A képre, a rajz alá az alkotó nevét, települést, kategóriát/életkort fel kell tüntetni.

A képek leadásának határideje: 2021. március 31.

A pályázott képeket a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom közösségi oldalán lehet megtekinteni 2021. április 6-tól:

https://www.facebook.com/haromkiralyfi

A közönségszavazás ugyancsak a facebookon lehetséges 2021. április 6–16. 12:00-ig. Minden résztvevő oklevelet kap, melyet e-mailben küldenek el a szervezők. Az ajándékok között könyvutalvány, családi belépők és további értékes nyeremények szerepelnek. Az eredményeket 2021. április 6-án, a Láthatatlan munka napján teszik közzé és a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítik.
Részletes pályázati kiírás és játékszabályzat:
https://www.haromkiralyfi.hu/lathatatlan-munka-rajzpalyazat

További információ a palyazat@haromkiralyfi.hu címen kérhető.