Kitüntették Trogmayer Ottót a Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatóját

Trogmayer ottóRangos nemzetközi kitüntetésben részesült Trogmayer Ottó, a Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatója. A Kultúrpalota könyvtárában vehette át az International Panorama Council, azaz a Nemzetközi Panoráma Tanács „aranytűjét” a szervezet létrehozásában végzett tevékenységéért.Trogmayer Ottó, 1970-től egészen 1997-ig vezette a Móra Ferenc Múzeumot és a Csongrád megyei múzeumi szervezetet. A Szegedi Tudományegyetem Régészeti Tanszékének tanáraként és tanszékvezetőjeként tevékenykedett, nyugdíjba vonulásáig.1992-ben Széchenyi-díjjal, 1995-ben pedig a Magyar Köztársaság Tiszti Kereszt polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Az International Panorama Council-t 1992-ben alapították Szegeden, Trogmayer Ottó a szervezet örökös tiszteletbeli elnöke. A Nemzetközi Panoráma Tanács 250 múzeumi szakembert –igazgatókat, művészeket, restaurátorokat- tömörít nemzetközi szinten, akik kiemelten foglalkoznak a világ panorámafestményeinek megőrzésével, ápolásával, a panorámafestészet terjesztésével.

A szervezet megalakulásában végzett tevékenységéért Trogmayer Ottót az International Panorama Council aranytűvel jutalmazta. A kitüntetést a Móra Ferenc Múzeum könyvtárában adták át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük