Babaolvasó szakmai nap a Somogyi-könyvtárban

somogyi- konyvtarBabaolvasó országos szakmai napot rendez június 20-án, kedden a Somogyi-könyvtár. A program 10.30 órakor kezdődik a Dóm téri bibliotéka első emeleti folyóiratolvasó-termében.  Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója köszöntője után Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökének megnyitója következik.

A három éven aluliak pszichoszomatikus fejlődése védőnői szemmel címmel Ráczné Gyémánt Andrea védőnő tart előadást.Hogyan szolgálják a mesék a babák és a (kis)mamák testi-lelki egészségét? – a témáról Orlik Ilona meseterapeuta beszél. Betekintés a bababarát hódmezővásárhelyi könyvtárba a címe Kovács Ildikó Katalin, a Németh László Városi Könyvtár csoportvezetője előadásának. Lelki köldökzsinór – kapcsolat a babával az anyaméhben címmel Bucsai-Juhász Anikó klinikai szakpszichológus, anya-magzat kapcsolatanalitikus osztja meg gondolatait.

A babaolvasó szakmai nap iránt érdeklődők előzetes regisztrációval jelezhetik részvételi szándékukat.  Jelentkezni a http://osszefogas.kjmk.hu/szakmainap.aspx internetes oldalon lehet. A részletes program a http://www.sk-szeged.hu/rendezveny/-/content/babaolvaso-szakmai-nap-909058 oldalon olvasható.