Civil Falu a neten

SZIN 3014A Szegedi Ifjúsági Napokon minden eddiginél több civil szervezet szórakoztatja a fesztiválozókat a nap koncert nélküli idejében. A Civil faluban minden nap tíz órától este hatig lehet különféle kreatív és ügyességi játékokban részt venni. A küldetéstudatra vágyók, egy civil útlevélbe pecséteket is gyűjthetnek, nyeremény reményében.

 

Immár hagyomány a nagyobb fesztiválokon a civil szervezetek jelenléte, ám ennyire szervezett formában, kevés helyen található ennyi szervezet, mint a SZIN-en.

Vajda Árpádtól a Civil Falut koordináló Szegedi Ifjúsági Ház ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy idén erre létrehozott civil falu.hu oldalon is követhető a Civil falu élete.A központi része a Civil Pódium lesz, ahol élő rádióadás készül. A műsorban a jelenlévő civil szervezetek képviselőit szólaltatják meg a műsorvezetők, bemutatva az egyes szervezeteket. Kerekasztal beszélgetésekre is sor kerül a Európai Ifjúsági Stratégia nyolc területéből összeállított napi témákban. Portálunk, civil partnere a Médiakommandó munkatársai felügyelete mellett bárki megpróbálkozhat az újságírással, fotózással. Ezen kívül folyamatosan tudósítunk a fesztivál történéseiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük