Cosplayerek a szegedi Gyermekklinikán

A napokban,május hatodikán hatalmas meglepetés érte a Gyermekklinikán gyógyuló Star Wars rajongó kis betegeket. A Mosolygó Kórház Alapítvány meghívására, a Coshelp önkéntesei a Szegedi Bűvészkörrel, és a Pódium Absurdum zsonglőreivel közösen szórakoztatták a beteg gyermekeket, hozzátartozóikat, és a kórház dolgozóit.

Az esemény célja, hogy színt vigyenek a kórházi hétköznapokba. A mosolygó Kórház Alapítvány önkéntese Kósa Éva elmondta, hogy rendszeresen szerveznek hasonló alkalmakat. A tevékenységük fő részét azonban, a heti kézműves foglalkozások, meseolvasás,és mobil játszóház teszi ki. Zsonglőrök, és bűvészek rendszeresen szórakoztatják a beteg gyermekeket az alapítvány szervezésében. Rohamosztagosok, azonban először érkeztek a szegedi kórtermekbe.

A Coshelp, képviseletében Honfi Júlia  elmondta, hogy kórházi önkéntesként, 2013-ban  egy meglepetés ünnepség szervezésekor került kapcsolatba a cosplayer csapattal. A négy év során sok betegnek, hozzátartozóiknak, és kórházi dolgozónak csaltak mosolyt az arcára. A szegedi eseményen bűvésztrükkökön lehetett ámulni, ki lehetett próbálni néhány zsonglőr eszközt. A lényeg azonban, hogy a Star Wars szereplőivel lehetett találkozni, mindezt pedig fotók is igazolják. Reméljük nem ez volt az utolsó alkalom.