Dadaista est a Kass Galériában frissítve!

Dadameghivo5001916-ba repít vissza a Kass Galéria: az október 9-i DADA-esten pontosan azokat a hangkölteményeket hallhatják az érdeklődők, melyeket a dadaizmus megalakulásakor a szellemi központban, Zürichben mutattak be először.

A kedden 18 órakor kezdődő esten Hugo Ball és Kurt Schwitters tollából született hangkölteményeket ad elő István Menich-Horváth. Hugo Ball német avantgárd író-költő, a dadaizmus egyik megalapítója volt, Schwitters pedig szintén német származású dadaista képzőművészként és költőként alkotott. Az estét Márffy Gabriella hegedűjátéka kíséri, aki litván, német és olasz zeneszerzők darabjait mutatja be.

Az előadó, István Menich-Horváth magyar származású karmester, hegedűs, dadaista, aki többek között Kolumbiában, Mexikóban, Japánban és Izraelben is tevékenykedett. Jelenleg Hamburgban él, első dadaista előadását az 1980-as években adta Németországban.

Az est létrehozásával a szervezők célja az, hogy a Kass Galériát új oldaláról is bemutassák a nagyközönségnek: a galéria nem csak kiállítótérként, hanem izgalmas előadások helyszínéül is szolgálhat a jövőben.

Nézze meg fotóinkat az eseményről:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük