Egy hét múlva SZIN

szin 2021 logo 1A tavalyi szürke év után újra SZIN-es lesz a nyár vége Szegeden. Egy hét múlva már az első fesztiválozók élvezhetik a koncerteket. A Szegedi Ifjúsági Napok a kényszerpihenőt követően szinte a teljes hazai zenei palettát felvonultatja a színpadokon. Erős a felhozatal a Tankcsapdától, a Halott Pénzen át az LGT legendákig. Ahogyan korábban írtuk a szervezők egy nappal meghosszabbították a rendezvényt lehetőséget biztosítva a lehető legtöbb fellépési alkalomra.

“Nagyon várjuk már azt a pillanatot, hogy fesztiválozók ezrei töltsék meg a Partfürdő területét” – meséli Kolonics Erika, a SZIN főszervezője. “Az elmúlt fesztiválnélküli időszak komoly nyomot hagyott az iparágon, a szervezőket és a fesztiváloknak bedolgozó cégeket nehéz helyzetbe hozva, olykor a létüket teljesen ellehetetlenítve. Nem beszélve a zenészekről és látogatókról, akik az élettel töltik meg a szervezők munkáját” – tette hozzá a főszervező. “Ezért is hosszabbítottuk meg a fesztivált, hogy minél több fellépőnek legyen alkalma újra színpadra állni, a fesztiválozóknak pedig hosszabb ideig tartson a várva-várt nyárzárás.”

Aki már felkészülten szeretne érkezni, annak már augusztus 19. és 22. között van lehetősége átvenni a karszalagot a Szegedi IH Rendezvényközpontban. Mindenki a saját karszalagját veheti át, személyi és védettségi kártya bemutatásával.

Megújult a Festipay fizetéses rendszer is, a chippel ellátott karszalaggal is fizethetünk, ezzel is gyorsítva a sorbanállást. Augusztus 20-tól letölthető lesz a SZIN hivatalos applikációja az Apple Store vagy a Google Play áruházból. A praktikus fesztiválalkalmazással a látogatók megtervezhetik az 5 nap, számukra érdekes programját és egy push üzenet is értesíti majd őket a koncert kezdetéről.

A Szegedi ifjúsági Napok mindig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatos szemléletmódra és a jótékonyságra. A büfékben egyedi grafikákkal ellátott visszaváltható, úgynevezett repoharat vásárolhatunk egyszeri 500 forintért, és majd eldönthetjük, hogy egy fesztiválemlékként magunkkal visszük vagy vissza is válthatjuk. A visszaváltás során minden pohár árából 100 Ft-al Szeged első Bohócdoktor Alapítványát, a Karitáció Alapítványt támogatják közösen a fesztiválozók és a SZIN.
 
Az ország legzsebbarátabb fesztiváljára jegyek még korlátozott számban kaphatók a szegedi IH Rendezvényközpontban illetve online a www.szin.org oldalon a jegyek menüpont alatt. A SZIN 11 év alatti látogatóknak ingyenes, de nagykorú felügyelete szükséges. A 15 évalattiak gyerekjeggyel jöhetnek a fesztiválra. A belépéshez – minden nagykorú látogatónak –  védettségi igazolvány szükséges. Bővebb információ a SZIN weboldalán, a www.szin.org oldalon.

Addig is míg újra együtt szórakozhatunk itt egy visszatekintés a legutóbbi SZIN-re: