Elkezdődött a Pályaválasztási Vásár Szegeden

Pályaválasztási NapokKét évtizednyi hagyománya van már a Pályaválasztási Napoknak Szegeden. A rendezvényt ezúttal is a Szentgyörgyi Albert Agórában rendezték meg közel negyven kiállítóval. A Szakképzési Centrum iskolái mellett gimnáziumok, és egyházi iskolák is bemutatkoztak a pályaválasztás előtt álló diákoknak. A szervezők azonban nemcsak a legfiatalabbakra gondoltak, hanem a pályamódosítást fontolgató felnőttekre is. A Szegedi mellett több egyetem is képviseltette magát, és az szakképző intézmények is kínáltak felnőttek számára képzéseket.

A megnyitó előtti sajtótájékoztatón, Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegye főispánja kiemelte, hogy nemcsak a most kezdődött rendezvényen ismerkedhetnek a fiatalok a szakmákkal, hanem a rendezvényhez kapcsolódó üzemlátogatásokon is. Statisztikai adatokra hivatkozva elmondta, hogy 2022-ben több mint 190 ezren dolgoztak a vármegyében és az álláskeresők száma is csökkent.

Kőkuti Attila, a vármegyei kereskedelmi- és iparkamara elnöke, elmondta, hogy nemcsak a látogatások megszervezésében segítenek, hanem a Pályaválasztási Napokra érkező diákok utaztatásában is részt vállalnak. Számukra fontos, hogy a diákok olyan munkát válasszanak melyre tudnak jövőt építeni. Janovics Péter, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály Főosztályvezetője hangsúlyozta, hogy ezzel a rendezvénnyel segíteni kívánják a diákokat jövőjüket meghatározó döntés meghozatalában. Fontosnak tartja, hogy az iskola mellett a szülők is részt vegyenek ebben a folyamatban ehhez járul hozzá a szombati nap. 

A Találd ki magad! Pályaválasztási Napok október 14-én  szombaton családi nappal zárul. Fényképes összefoglalónkat a Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.