Elkezdődött az őszi színházi évad a Szegedi Nemzeti Színházban

Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülés egy pillanataCsonka évad után, kezdi az őszi időszakot a Szegedi Nemzeti Színház. Két saját bemutatót, és több vendégelőadást is törölni kellett tavasszal a színházban. A bemutatókat őszre tették át, és a korlátozások figyelembe vételével tervezték meg az elmaradt előadások pótlását, és az új évad műsorát is.  A pótlásokkal már szeptemberben elkezdődnek az előadások, de bemutatókra sem kell sokat várnia a közönségnek tudtuk meg, az évadnyitótársulati ülésen.

A múlt évad egyik legjobban várt előadása Orwell 1984 című művének színpadi adaptációja Horgas Ádám fordításában és rendezésében. Az évad új bemutatóiról, még az évadismerető műsor során tájékozatta a közönséget a színház, melyről mi is beszámoltunk.

Az elmúlt időszak nem volt könnyű a színház vezetése, és dolgozói számára sem. Sok nehéz döntést kellett meghozniuk, nemcsak a járványügyi intézkedések miatt, hanem a közalkalmazotti törvényi változások okán is. Ennek ellenére új tagokkal is bővült a társulat, és helyzete stabilnak mondható. A városi rendezvényeken tapasztalt visszajelzések alapján is állítható, hogy a szegedi polgárok szeretik a színházukat. Ezt a támogatást köszönték meg a nyári városi rendezvényekkel is. 

A lehetőségekhez igazodva, folytatódik a színházpedagógiai program is, színház épületein belül és kívül egyaránt. A külső tantermi foglalkozások estében még várnak az új szabályokra, de készen állnak a folytatásra. -tudtuk meg Kállai Ákostól.  Augusztus végén például tanároknak tartottak kétnapos foglalkozást. 

Az évad részleteiről, és az elmúlt időszak tanulságairól is beszélgettünk Barnák László főigazgatóval.