Elkezdődött az új évad a Szegedi Nemzeti Színházban + interjúk

Ettől az évadtól már nemcsak nevében nemzeti, a Szegedi Nemzeti Színház, hanem a kulturális tárca listáján is a legmagasabb kategóriában szerepel. Ez nem csupán a művészi értékek elismerése, magasabb támogatást is kaphat az intézmény.

Pontos számot még nem tudott mondani Gyüdi Sándor főigazgató, de kifejezte abbeli reményét, hogy bizonyos mértékű anyag biztonságot is jelent majd az új kategória.. A felújításra, és az ezzel jár tudatos energia felhasználásra, többször utalt a színház vezetése.

Nem maradhat el társulati ülés, elismerések átadása nélkül. Először, Kontz Gábor művészeti titkár kapott elismerést. Majd Gyimesi Kálmán operaénekes ötven éves jubileuma alkalmából vehette át a színház, és tisztelői, barátai elismerését, egy cd formájában, melyen egy válogatás hallható a művész főbb szerepeiből. Örökös tagságot kapott Szonda Éva operaénekes, Pál Tamás karmester, és Nagy László igazgató. Minden páros évben egy vidéken dolgozó énekes kapja a Simándy Józsefről elnevezett díjat, melyet idén a Szegedi Nemzeti Színház énekese, Balczó Péter tenor kapott.

A munkát már augusztusban elkezdte a társulat az Egerek és emberek című Steinbeck darab próbáival, mely a Kisszínházban látható Az opera tagozat művészei André Chéner bemutatót próbálják, mely az Armel operaverseny egyik előadása lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük