Épül az az ókori Kína-kiállítás a múzeumban

Móra Ferenc MúzeumJól halad az ókori Kína-kiállítás előkészítése, építése a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Hamarosan bemutatják a sajtónak azokat az agyagkatonákat, melyek a kínai Csian tartományból származnak: olyan élet- és anyaghű tárgyak, melyek súlya 150-180 kilogramm is lehet. Emellett a nagyszabású kiállítás újabb részleteire is fény derül majd.

Gőzerővel dolgoznak a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai az ókori Kínát bemutató kiállításra: épülnek a kiállítás terei, folynak a különböző szervezési, egyeztetési munkák. Az építés mellett egy újabb mérföldkőhöz érkezik a tárlat előkészítése: a múzeum kollégái bemutatják a sajtónak azokat az élethű agyagkatonákat, melyek a kínai Csian tartományból származnak. Ugyanabból az agyagból készültek, mint azok, melyek az első kínai császár, Csin-si Huang-ti sírját őrizték – mind méretükben, mind pedig formájukban, részleteikben élethűek.

Emellett a kiállítás újabb izgalmas részleteire is fény derül majd: a leendő kiállítási egységekről, különleges műtárgyakról is beszámol a múzeum. A munkálatok tehát óriási lendülettel zajlanak, hogy hamarosan az ókori Kína világa köszönthesse a Móra Ferenc Múzeumba érkezőket.