Évadnyitót tartott a Szegedi Nemzeti Színház

évadnyitő társulatiülés 2017 szegedÉvadnyitót tartott a Szegedi Nemzeti Színház. Az eseményen kiderült, hogy a vártnál kevesebb állami támogatásból, az elmúlt évadhoz hasonló nagyságrendű előadást terveztek erre az évadra. A Nagyszínházban, és a Kisszínházban egyaránt nyolc, egy stúdiószínházi produkcióval és kettő ősbemutatóval készül a tizenöt új taggal kibővült társulat. Az új évadban a színészi munkára, az alkotásra, kreativitásra kerül nagyobb hangsúly. Az évadnyitó társulati ülésen díjak is gazdára leltek.

 evadnyito tars ules2017SzegedA fenntartó önkormányzat elvárásait Kozma József fogalmazta meg, miszerint sokszínű szórakoztató előadások legyenek. Erre reagálva Keszég László főrendező biztosított mindenkit, hogy a műsorterv összeállításakor ez volt a cél. Spíró György művészeti főtanácsadó a négy-öt nappal hosszabb próbaidőszakot említette, a kreativitást, és a művészi kiteljesedést segítő változásként.

 Az új tagok köszöntésén túl, díjátadásra is sor került. Kárász Zénónak Tajti Gabriella adta át az SZTE közönségdíját. Kovács Kornélia karigazgató és Molnár Zsuzsa díszlettervező, szcenikus. örökös tagok lettek.

evadnyito tars ules2017Kárász Zénő közönségdíjasevadnyito tars ules2017Kovács Kornélia karigazgató örökös tagevadnyito tars ules2017 Molnár Zsuzsa díszlettervező örökös tag