Három éves az IH- D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont

Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont 2013. december 2-án nyitotta meg kapuit, és folyamatosan kínál fejlesztő klubokat és hasznos szabadidős foglalkozásokat a szegedi középiskolás fiataloknak. Az iskolai oktatómunkát szakértő munkatársaik által tartott kompetenciafejlesztő tevékenységekkel, rendezvényekkel segítik.

A megalapítás hároméves évfordulója alkalmából 2016. december 2-án születésnapi programmal várják a tanárokat, civileket és a fiatalokat a D2 munkatársai. A jubileumi ünnepségen nyitóbeszédet mond Dr. Kozma József, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, és Macskássy Izolda művésznő felavatja a D2 új Kreatív Terét. Az újdonságok sorát a Civil Pedagógiai Kiajánló elindításával folytatják a szervezők, melyet a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója, Angyalné Kovács Anikó méltató szavaival. A folyamatosan frissülő online adatbázis a helyi civil szervezetek összefogásának eredményeként az iskolák és tanárok munkáját hivatott segíteni: választási lehetőséget kínál a pedagógusok számára az egyes tananyagok kompetenciafejlesztő feldolgozásához civil szervezetek bevonásával.

Az alkotás öröme és az önkéntesség jegyében közösségalkotó és -fejlesztő klubok közül választhatnak a fiatalok, legyen szó akár táncról, zenéről, fotózásról, filmkészítésről vagy képzőművészetről. Fontos célja a központnak a közösségépítő szerepkör felvállalása és a közösségi terek felkínálása, ahol fiatalok ismerkedhetnek, inspirálhatják és taníthatják egymást, ötleteket gyűjthetnek és új tapasztalatokat szerezhetnek megannyi területen. Ezen célkitűzések mentén kerül felavatásra az új Kreatív Tér Macskássy Izolda művésznő méltató szavaival, amely a 2017-ben már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Kö7 – Középiskolások Hete program előkészületeinek is fontos színtere lesz.

December 2-án nem csak a D2 fennállásának évfordulóját ünneplik meg a fiatalok, hanem a 360°ifjúsági magazinműsor egyéves fennállását is. A Szeged Televízió 2016. december 2-án 19:30 órakor vetíti az ifjúsági műsor jubileumi adását, amelyre egész hónapban készült a D2 médiastábja. Az egyéves fennállást – az adás közös megtekintése előtt – közönségtalálkozóval ünnepli a készítő csapat, amelyet Kozó Attila, a Szeged Televízió főszerkesztője nyit meg, és átadja a teret a fiatal alkotóknak, akik a forgatás kulisszatitkairól mesélnek.

A nap további részében a fiatalok veszik birtokba a tereket: színes kavalkáddal, izgalmas vetélkedővel, zenés és táncos fellépőkkel, meglepetésekkel és nyereményekkel készülnek a szervezők. A napi program zárásaként fellép a D2 zenés klubja, a Zengető, valamint a Youngsters Dance D2 tánccsapata.