Hat éves a D2 Ifjúsági Központ

D2 Szeged logoHat éve dolgoznak a fiatalokkal, és a fiatalokért a D2 munkatársai Szegeden. A Dózsa utca 2 szám alatti épületben található a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont egységeként működő intézmény. Az évforduló alkalmából szervezett ünnepségen, sok érdekességet, megtudhattak az érdeklődők a D2 mindennapjairól. 

Az eseményen Tóth Károly Szeged Megyei Jogú Város önkormányzatának Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának alelnöke és Jávorszky Iván a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit KFT  ügyvezetője méltatta a D2 tevékenységét. Az ünnepélyen elhangzott az itt dolgozók munkájának fontossága, és sokrétűsége. Az intézményben, tinédzserek szocializációját, társadalmi beilleszkedését, egyéni fejlődését hivatásukat szerető, tapasztalt szakemberek. Heti rendszerességű fejlesztő és szabadidős foglalkozások mellett, rendhagyó órákat, is tartanak. Valamint projekteket is megvalósítanak , melyekben a fiatalok elsajátíthatnak olyan készségeket, mint az önéletrajz-, és pályázatírás, nyelvismeret, vagy épp állásinterjú- szimuláción vehetnek részt. Évente több nemzetközi, és helyi projektet valósítanak meg, lehetőséget adva a fiataloknak külföldi tapasztalatszerzésre, nyelvgyakorlásra. Segítik a diákokat az Iskolai Közösségi Szolgálat hasznos teljesítésében is. 

A D2 munkatársai elsősorban középiskolásokkal foglalkoznak, de nemcsak a diákoknak nyújtanak szolgáltatásokat. Van intézményeknek civil szervezeteknek, tanároknak, és a szülőknek szóló programjuk is. Az eltelt hat év alatt több szakmai szervezet, és hálózat tagja lett a D2. Információt tudnak adni a fiatalokról intézményeknek, vagy az ERASMUS + programról pályázatok iránt érdeklődőknek is.

A D2 legnagyobb éves rendezvénye a KÖ7 azaz a Középiskolások Hete, melyet idén tavasszal, hatodik alkalommal  rendeztek meg. A hetedik KÖ7 eseményét a D2 születésnapi ünnepségén aktiválták, és ezzel elindult a fiatal művészek jelentkezési időszaka is. 

Születésnap  torta nélkül nem az igazi, így nem maradhatott el az ünnepség végén az édesség sem, melyet Hanságis diákok készítettek. Sok sikert kívánunk a D2 Ifjúsági Központ további munkájához, és reméljük, hogy a tizenkettedik születésnapon is ott lehetünk!