Idén három napos a Pályaválasztási Vásár

palyavalasztasi vasar013 szakmasziget14. alkalommal rendezik meg Szegeden a Pályaválasztási vásárt. A csütörtökön kezdődött rendezvény idén a megszokott kettő helyett három napig tart. Az első két napon, az IH Rendezvényközpontban, két szinten mintegy hatvan kiállító várja az érdeklődőket. A rendezvény szombaton családi nappal folytatódik az Agórában.

 

Az utóbbi években, már nemcsak a diákokra, hanem a pályaváltás előtt álló felnőttekre is gondol a szervező Munkaügyi Központ, őket is buzdítva a részvételre. A legnépszerűbb programok a nyelvi tesztek, és a szakmasziget, ahol bárki belekóstolhat az egyes szakmákba, megfoghatja, kipróbálhatja az eszközöket, beszélgethet a mesterekkel. A rendezvényrészeként műhelylátogatásokat is szerveznek, ahol a tényleges munkakörülményekkel is találkoznak a diákok. A színpadon folyamatosan iskolák bemutatkozó előadásai, és szórakoztató programok váltják egymást.
Zenekarok, táncosok, divatbemutatók láthatók. A tanárokat, a legkülönfélébb szakmai programokkal várják a szervezők. Jogszabályok, módszerek, tapasztalatok a visszatérő témák.
A harmadik napon, szombaton az Agórába költözik a rendezvény, ahol családi nappal fejeződik be a program. Tóth Aranka a CS.M.K.H. Munkaügyi Központ megbízott igazgatója elmondta, a döntésben jelentős szerepe van a családnak, ezért úgy gondolták, lehetőséget kell biztosítani a közös keresésre. Ezt a célt szolgálja a családi nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük