Ismét Középiskolások Hete immár hatodszor

Április 1-5. között már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Kö7 – Középiskolások Hete, amely a Szegedhez kötődő fiatalok éves kulturális eseménye. Idén először a város nyolc különböző pontján vannak a Középiskolás Vetélkedő állomásai; valamint a fiatalok megválasztják Szeged Legmenőbb Tanárát.

 A Kö7-Középiskolások Hete rendezvénysorozat Szeged város ifjúsági közösségi tereinek és kulturális intézményeinek közös szervezésében megvalósuló, középiskolásokat megcélzó programhét, amely 2019. tavaszán már hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az 1990-es évek Középiskolás Művészeti Heteit újraélesztő programsorozat célja a találkozás és a szereplési lehetőség biztosítása fiúknak és lányoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, kezdőknek és haladóknak.

Központi téma 2019-ben a város életében meghatározó jelentőségű Nagyárvíz, amely 140 éve történt. Az eseményeket a nyitóelőadás és az utána következő vetélkedő során dolgozzák fel a résztvevő fiatalok a város különböző pontjain.

A hét többi napján – az előző évekhez hasonlóan – más és más helyszínen valósulnak meg a programok. Hétfőn az IH Rendezvényközpontban kezdődik, kedden a D2 Ifjúsági Központban folytatódik, szerdán az Új Nemzedék Központ Szegedi Közösségi Tere ad otthont, csütörtökön az Ortutay Kollégiumban gyűlnek össze a fiatalok, pénteken pedig a Pulzus Caféban zárják a  Kö7-et.

Ebben az évben a diákok nem csak fellépőnek, segítőnek, kiállítónak jelentkeztek, hanem kedvenc tanáraikat is jelölték a Szeged Legmenőbb Tanára címre. Hagyományteremtő szándékkal, idén egy vándordíjat kap majd az a tanár, akit a diákok megszavaznak. Ezt a címet egy évig viselheti, majd majd továbbadja a . A nyertes tanárról kisfilmet is forgat a Kö7 médiastábja.