Kalandos tárlatvezetések a Nándorfehérvári Emléknapon

ferenceskozpontlogo1Különleges tárlatvezetésekkel készül az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont az idei Nándorfehérvári Emléknapra: július 20-án, szombaton a magyar történelem egyik legnagyobb diadalára emlékeznek Szegeden.

 

Idén július 20-án rendezik meg a VIII. Nándorfehérvári Emléknapot az alsóvárosi ferences kolostor tövében. Az 1456-os diadal emléke előtt különleges tárlatvezetésekkel tiszteleg a látogatóközpont: a speciális vezetéseken résztvevők megismerhetik a Szeplőtelen fogantatás szobrot, Magyarország egyetlen kültéri, festett barokk kőszobrát, bebarangolhatják a quadrumot és a gyógynövényes kertet, a refektóriumot, a sekrestyét és magát a templomot is.

A tárlatvezetések központi alakja Kapisztrán Szent János lesz, aki hetvenéves korában vett részt a nándorfehérvári csatában: keresztjét magasra emelve vezette lelkes keresztes seregét a török ellen, így vállalva óriási szerepet Hunyadi János mellett. Az emléknap tárlatvezetésein az érdeklődők megismerhetik Kapisztrán Szent János életét, a quadrumban található szobrát, valamint azt is megtudhatják, mi köze van Szegednek és az alsóvárosi kolostornak a viadalhoz és miért is harangoznak azóta minden délben.

A különleges tárlatvezetéseken különleges jegyárakkal várják a látogatókat: a családi belépő mellé a gyermekeknek ingyenes arcfestést is kínálnak a szervezők.A tárlatvezetések minden egész órában fognak indulni. Az emléknap programjairól az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont honlapján, a www.latogatobarat.hu oldalon találhatóak részletesebb információk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük