Két új időszaki kiállítás a Móra-múzeumban a Kultúra Napja alkalmából

Móra Ferenc MúzeumKét új időszaki kiállítás is nyílik a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móra Ferenc Múzeum szegedi kiállítóhelyein. A Kass Galériában január 22-én nyitják meg a „Kass, Biblia, Szentek” című tárlatot. Január 23-án, kedden délután pedig Dinnyés Ferenc festőművész munkáiból nyílik kiállítás a Fekete házban „Szeged festőpoétája” címmel.

 A Kass Galériában és a Fekete házban is új időszaki kiállítással köszöntik a Magyar Kultúra Napját. A Móra Ferenc Múzeum két kiállítóhelyén Kass János és Dinnyés Ferenc munkáiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

 A Kass Galériában Kass, Biblia, Szentek címmel nyílik új tárlat január 22-én 16.30-kor, mely a legendás grafikusművész vallási tematikájú műveit mutatja be. Kass János 1966-ban kezdett el foglalkozni a Bibliával: Madách Imre Mózes című művét illusztrálta. A Jean-Paul Sartre Barjone című drámájához 2008-ban készített, különleges tusrajzok pedig eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.

 A tollrajztól a rézkarcon, akvarellen át a töviskoszorús porcelán fej-installációig, szinte minden technikával születtek Kass-alkotások bibliai, vallási tematikával. Ezekből válogat a tárlat, melynek különlegessége, hogy a rézkarcokhoz készített ceruzavázlatok az alkotás folyamatába is bepillantást engednek.

 A Fekete ház szintén egy képzőművészeti kiállítással várja az érdeklődőket: Dinnyés Ferenc festőművész munkásságának egy szeletét ismerhetik meg a látogatók a január 23-án 17 órakor megnyíló tárlaton. Az alkotó 1919-től dolgozott Szegeden, 1956-ban nyílt kiállítása a Móra-múzeumban. A jelenlegi tárlat a múzeum Dinnyés-gyűjteményéből válogat.