Könyv(tár)teraszt nyit a Somogyi-könyvtár

Somogyi-könyvtár SzegedA koronavírus következtében kialakult veszélyhelyzet miatt könyvtáraink (a Somogyi-könyvtár Központi Könyvtára és a fiókkönyvtárak) továbbra sem látogathatók, mivel a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs a könyvtárak személyes látogatásának tilalmát még nem oldotta fel.

Szeretnének segíteni abban, hogy Olvasóik ezekben az időkben is olvasnivalóhoz juthassanak, ezért a Dóm téri könyvtár előtti teraszon lehetőséget nyújtanak a Központi könyvtárból kikölcsönzött könyvek visszaadására és az előre igényelt könyvek átvételére. A szolgáltatást 2020. május 20-tól a könyvtár nyitásáig munkanapokon lehet igénybe venni 10-12 óra és 13-15 óra között.

Természetesen a különleges helyzet miatt bevezetett intézkedéseket itt is be kell tartani. A Somogyi- könyvtár online katalógusából lehet választani, és csak a központi épület állományából. További információt a következő szabályzat tartalmazza.

A szolgáltatás szabályai:

 1. A központi könyvtárból kikölcsönzött dokumentumokat várjuk vissza a kihelyezett ládákba. A könyvekfertőtlenítés után egy későbbi időpontban lesznek újra kölcsönözhetőek.
 2. Kölcsönözhető könyveket csak a Központi Könyvtár kölcsönözhető állományából lehet választani. ONLINE KATALÓGUS
 3. Egyszerre legfeljebb 5 db könyv igényelhető.
 4. A könyvek kölcsönzésére csak előzetesen elküldött igény alapján van lehetőség. A rendelést megteheti e-mailben(adminisztracio@sk-szeged.hu), vagy az alábbi igénylőlap kitöltésével: IGÉNYLŐLAP.
 1. A könyvtárnak küldött levélben kérjük pontosan leírni az alábbi adatokat:
 • a kölcsönzést igénylő olvasó neve, az olvasójegye száma (a vonalkód alatt olvasható szám)
 • a könyv(ek) szerzője, címe, lelőhelye és jelzete (ezek az adatok a könyvtár online katalógusában találhatóak)
 • a könyvek átvételére alkalmas időpont (délelőtt vagy délután) megjelölése

Figyelem! Kizárólag kölcsönözhető státuszban lévő könyvet tudunk előkészíteni.

 1. Olvasóink (várhatóan egy munkanapon belül) e-mailben kapnak választ a könyvek átvételi időpontjáról és módjáról. Kérjük, hogy a megjelölt időpontban érkezzenek az igényelt könyvekért!
 2. A kért olvasmányokat kigyűjtjük, kikölcsönözzük, és a kölcsönzési bizonylattal ellátva összekészítjük átadásra a könyvtár előtti teraszon.
 3. Amennyiben kölcsönzés közben azt tapasztaljuk, hogy az olvasójegy érvényessége lejárt, akkor meghosszabbítjuk. A beiratkozási díjat a következő, személyes látogatás alkalmával kérjük Olvasóinktól.
 4. Az előkészített könyveket a kijelölt asztalról – személyes kontaktus nélkül – vihetik el.
 5. Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy azok a késedelmi díjak, amelyek nem a bezárás alatt keletkeztek, megmaradnak a nevén, és a következő, személyes látogatás alkalmával kérjük majd a befizetését.
 6. A szolgáltatást csak a Központi könyvtár beiratkozott olvasói vehetik igénybe!
 7. Az átvételkor kérjük az egészségvédelmi intézkedések – távolságtartás, szájmaszk – betartását!
 8. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával táskát, amelyben a könyveket elviheti.