Nehézfém az Egyetemen

Dr RockLassan egy évtizede, hogy elkezdődött a Rocktörténet kurzus a Szegedi Tudományegyetemen. A hiánypótló tantárgy, a huszadik század zenetörténetébe nyújt betekintést általánosan művelő tárgyként. Miközben a kultúra szerves része a rockzene, évtizedekig nem tanították a történelmi távlatokat, a műfajok közös gyökerét. A méltán népszerű tantárgy, korántsem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.

A vizsgán bizony kitűnik ki járt rendszeresen az előadásokra, hiszen a zenéket csak úgy ismeri fel az ember, ha már hallotta. A lexikális tudás mellett tehát fontos, hogy a hallgatók, a szó szoros értelmében hallgatóvá váljanak. Nem elég ugyanis hallani. A zenét hallgatni kell. A zene pedig, hol lágy, hol kemény, és nem feltétlen a legnépszerűbb. Viszont mindenképpen érdekes. Az idei repertoárról, a rocktudóst, Pleskonics Andrást kérdeztük:

Akit tehát érdekel hogyan érdemes zenét hallgatni, milyen előzményeken alapulnak a mai dalok, stílusok, mindenképpen érdemes ellátogatnia hétfőn este nyolcra a BTK épületébe, vagy az előre meghirdetett szerdákon, az IH Rendezvényközpontba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük