Nyolcadik Kö7 Szegeden

Nyolcadik alkalommal rendezik meg  május 30 és június 3 között, a Középiskolások Hetét azaz a Kö7-et Szegeden. A Középiskolásoknak szóló művészeti seregszemle idén is sok érdeksséget kínál.  Rendhagyó módon kedden, (május 30) kezdődik a Pünkösd miatt. A megnyitónak ezúttal a Szent-Györgiy Albert Agóra biztosít helyszínt. Itt középiskolás alkotók fotóit, festményeit, grafikáit lehet megcsodálni egészen a tanév végéig.

A hét többi napján más és más intézményben lesznek programok. Szerdán az IH Rendezvényközpontban koncertekkel, csütörtökön a Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézményében az megszokott programkavalkáddal várják az érdeklődőket. Pénteken a D2 Ifjúsági Központban a képregények és a társasjátékok világában lehet elmerülni. Szombaton a Zárónapon a Gyepes Mód Közösségi Térben az idén harminc éve alakult Alternatíva Egyesület kínál programokat. 

Minden bizonnyal sokan várják már ki lesz idén a Legmenőbb Tanár Szegeden. Harmadszorra kapja ezt a vándordíjat valamelyik Szegedi pedagógus a diákok szavazati alapján. Azt a kérdést még nem tudjuk megválaszolni mitől lesz egy tanár menő, de talán a szakmai tudás, szakmai alázat és az emberség lehet a kulcsszó. Egy biztos a diákok sok tanárt kedvelnek a városban ezt bizonyítja az is, hogy idén is sok jelölés érkezett. A díjat június 2.-án pénteken adják át a D2 Ifjúsági Központban.