Pályaválasztási Vásár 2014-ben is

Pályaválasztási Vásár 2014 SzegedImmár tizenötödik alkalommal rendezik a meg a pályaválasztási vásárt Szegeden. A Csongrád – megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja azzal a céllal szervezi évről évre, hogy a pályaválasztás elpőtt álló fiatalok, vagy éppen az idősebbek akik szakmaváltáson gondolkodnak, könnyebben megtalálják a megfelelő oktatási intézményeket.

 

A jubileumi eseményt Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Juhász Tünde megyei kormánymegbízott, és Tóth Aranka a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ megbízott igazgatója nyitotta meg. Odrobina László a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szakmát tanulók könnyebben továbbléphetnek a felsőoktatásba, mint eddig. Most már nem zsákutca a szakiskola, hanem lehetőség, hiszen akár építészmérnökké is válhat egy kőműves szakmunkás. A szakma pedig ebben az esetben előnyt jelent.

Idén több mint hetven oktatási intézmény képviselteti magát a rendezvényen. A fiatalok közül többen a szüleikkel tekintették meg a kínálatot. Nagyon népszerű a szakmabemutató, ahol ki is lehet próbálni az egyes munkafolyamatokat. Ezen kívül műhelylátogatásokat szerveztek, hogy valós körülmények között szerezzenek tapasztalatot az érdeklődők az egyes szakmákról. A szervezők az előző évekhez hasonlóan több ezer diákot várnak az Ifjúsági Házba. Szombaton pedig az Agórába várják a családokat, ahol a filmpályázat díjait is átadják majd.

További fotókat a Facebook oldalunkon talál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük