Petruska András ismét Szegeden

Petruska AndrasA magát egyszemélyes zenekarként definiáló Petruska András tavasszal mutatta be Metropolita címmel megjelent első nagylemezét, amelyet most Szegeden, az Őszi Kulturális Fesztiválon is  bemutat a közönségnek. A fingerstyle gitártechnika hazai képviselőjét 2010-ben a Megasztár béli szereplése óta ismerheti a közönség. Szóló pályafutása során rengeteg helyen találkozhattunk már a nevével: túl van a négyszázadik koncertjén, többek között elnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál első díját és turnézott a Quimby előzenekaraként. Londonban és Olaszországban is képviselte hazánkat. Zenei tévék és rádiók rendszeres műsoralanya, eddig mégiscsak egy dolog váratott magára: egy nagylemez elkészítése.

Március 31-én, azonban megjelent első, Metropolita című nagylemeze. Az album koncepciója szervesen kötődik a 4-es metró állomásainak hangulatához.
A dalok címként is mind egy-egy megálló elnevezését kapták. A Metropolita célja a metrót körülvevő közeg és történetek bemutatása, a 21. századi Budapest egy pillanatképének elkészítése. Ritka az ilyen erős és határozott koncepcióra felfűzött album, a Metropolita egyszerre törekszik helyi identitásteremtő eszköz lenni és egyben magas minőségben szórakoztatni is, valamint könnyűzenei eszközökkel ötvözni a helyi zene, a népzene elemeit.
Az album dalaiban megjelennek a megállók környékének történetei, az arra járó jellegzetes emberek, valamint megszólalnak a múlt és jelen szereplői is. A dalokat Petruska András írta, hangszerelte és adja elő, a szövegeket Babarci Bulcsúval közösen írták. A stúdiómunkálatokban többek között olyan zenészek működnek közre, mint Szokolay Dongó Balázs és Unger Balázs. András koncertjére október 9-én kerül sor 20.00 órakor, Szegeden a Millenniumi Kávéházban, ahová rendhagyó módon elkíséri őt a lemezen is szereplő Temesvári Bence hegedűs is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük