Sevillai borbély Szegeden – Co-Opera együttműködés

coopera sajtótájékoztató sevillai borbélyMint arról nemrég beszámoltunk, különleges produkciót kínál a nézőknek a Szegedi Nemzeti Színház idei évadának első opera bemutatója. Rossini A sevillai borbély című vígoperája november 17-én kerül színre a Nagyszínházban, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. A különlegesség részben egy összefogásban rejlik. Öt előadóművészeti szervezet fogott össze az előadás létrejöttéért.

Rossini A sevillai borbély című vígoperája november 17-én kerül színre a Nagyszínházban Kerényi Miklós Gábor rendezésében, egy külünleges,  Co-Opera elnevezésű együttműködés keretében. Erről tájékoztatta a sajtó munkatársait Gyüdi Sándor főigazgató a szegedi teátrum és dr. Vadász Dániel az Operettissima Non-profit Kft. képviseletében.  A sajtótájékoztatón, Szegedre visszatérő énekesek is részt vettek. Mester Viktória, Rab Gyula, a szerepükről,  Pál Tamás karmester többek között, a mű keletkezéséről, és az operairodalomban betöltött helyéről adott tájékoztatást.

A darabról és az együttműködés részleteiről is szó esik a következő összefoglalóban.

 

A Co-Opera fő célkitűzése operák koprodukcióban történő bemutatása.  Sikerként könyvelhető el, hogy már az első évben 5 színházat sikerült bevonni az együttműködésbe. A Co-Opera 2017-18-as évadában létrejövő A sevillai borbély, 5 előadóművészeti szervezet: – a Szentendrei Teátrum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház és az Operettissima Non-profit Kft. – együttműködésének gyümölcse.