Simon Boccanegra – Armel Operafesztivál

simon boccanegra sznszMár javában zajlik a hagyományos Armel Operafesztivál, és verseny a Szegedi Nemzeti Színházban. A szegedi társulat két vendég énekessel kiegészülve, Verdi, Simon Boccanegra című művét állította színpadra, mégpedig az eredeti szövegkönyv alapján. A közönség tehát a szerző által megálmodott előadást láthatja. Természetesen a modern technikát nem cserélték le gáz- és olajlámpákra, de a rendezés, és a szöveg ugyanolyan, mint az első premieren.

 


A premieren, két versenyző, a címszerepet alakító román baritonista, Vasile Chişiu és a Fiesco szerepét megformáló olasz basszista, Stefano Olcese remek formában énekelt. Pál Tamás kiváló vezényletével kitűnő teljesítményt nyújtottak a Szegedi Nemzeti Színház saját szólistái és együttesei, a színház énekkara és a Szegedi Szimfonikus Zenekar.

A fesztivál Közönségdíjára kizárólag az interneten lehet szavazni, a következő címeken, német és francia nyelven az előadás címe mellett levő karika megjelölésével és a Vote gombra klikkeléssel. Egy IP-címről egy német és egy francia nyelvű szavazat adható le, így szavazatát a néző akár meg is oszthatja két különböző produkció között, de természetesen egyetlen kiválasztott produkciót kétszeres szavazattal is segíthet a díj elnyeréséhez.Aki lemaradt a premierről, októberben többször is megnézheti az előadást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük