Szegedi Elefántok a Médiawave-en

Ealaphant studio a mediawave-enAz Elephant Studio képviseli Szegedet a Mediawave-en
Élőszereplős rajzfilm a nemzetközi megmérettetésen.78 ország 1494 filmje közül a szegedi Elephant Studio Toll című alkotása is bekerült a 25. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét versenyprogramjába – és képviseli a várost a megmérettetésen. Toll című kisfilmjük igazi kuriózum: élő szereplőkkel forgatott „rajzfilm”.

 

Szegedet az Elephant Studio nevű filmes csapat képviseli a 25. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléten április végén, a monostori erődben Toll című egyedülálló kisfilmjével.
A „FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA” olyan alkotók jelentkezését várta, akik divatoktól független, egyéni úton járnak, akik számára a technika nem cél, hanem eszköz; akik öntörvényű filmnyelvet keresnek. A fesztiválon nem az egzotikum, a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet – amelyet a szegedi filmes csapat is magáénak érez.

Ennek jegyében az Elephant Studio Toll címü kisfilmje egy elkeseredett fiatalemberről szól, akit az alkotási vágy ment ki szürke életéből. Formai érdekessége, hogy élőszereplőkkel forgatták, majd a mozgóképet rajzfilmes hatásúvá effektezték.
– Már amikor a történetet kidolgoztuk, világossá vált, hogy egy animációs filmet kíván, – mesélte Kapás Zsolt Zsombor, a film írója és rendezője, ám hozzátette: – Rajzban nem vagyunk túl erősek, így arra gondoltunk, kipróbáljuk, milyen hatást érünk el, ha élőszereplőkkel forgatjuk le, de megtartjuk az animációs filmek ismérveit – beszélt arról az alkotó, miért kívánt meg az „átalakítás” két hónapos megfeszített munkát. – A főszereplőket szinte képkockánként kellett körberajzolni – árulta el alkotótársa, Erlauer Balázs.

A fiatal szegedi filmesek nem most kerültek be először a Mediawave versenyprogramjába, két éve Gordon címü kisfilmjük szerepelt a fesztivál hazai kínálatában.- A Mediawave igazi kuriózum a fesztiválok között, nem véletlen, hogy inkább együttlétnek nevezik. Felszabadult csoporttá válik a közönség, a nap minden órájában inspiratív kulturális ingerek érik az embert, egy hét után fáradtan, de alkotói tettrekészséggel tér haza a Monostori erődből. – számolt be legutóbbi élményeiről Balla Gábor, a Gordon rendezője, a Toll operatőre.

A 25 Mediawave-re nevezett 78 ország 1494 filmje között a szegedi Elephant Studio Toll című animációs filmje itt érhető el.
Stáblista:
Rendező: KAPÁS Zsolt Zsombor
Forgatókönyv: Kapás Zsolt Zsombor
Operatőr: Balla Gábor
Animátor: Erlauer Balázs
Zeneszerző: Préda-Kovács Zsolt
Vágó: Erlauer Balázs
Szereplők:
Zsíros Ádám, Németh Nikoletta, Hajkó Brigitta, Erlauer Eszter, Szerdahelyi Mátyás, Benyovszky Flóra, Kincses Kornélia, Petró Annamária, Tőke Márton, Préda-Kovács Zsolt, Székhelyi Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük