SZIN az utcán

SZIN 2015Csábítóan kedvezményes jegyárakkal jelenik meg Szeged utcáin Dél-Magyarország kedvencfesztiválja. A Szegedi Ifjúsági Napok látványos „fesztivál fülkéjével” a Szegedi Borfesztiválideje alatt, május 13. és 22. között – a város különböző pontjain – találkozhatunk. Érdemes!

 

Hamarosan megbolydul az Alföld fővárosa: május 13-án indul a Szegedi Borfesztivál, ami immár 22. alkalommal csábítja a borbarát gasztrokalandorokat a Tisza-parti városba. Magyarország legnagyobb bormustráján azonban nem csak a legjobb borászatokkal találkozhatunk. Ezúttal látványos installációjával megjelenik a Szegedi Ifjúsági Napok is, méghozzá szuperkedvezményes ajánlatokkal. Az ár/érték arányában verhetetlen SZIN most még rádob egy lapáttal: a 15.990 forintos bérletet ez alkalommal 13.990 forintért lehet majd venni. Olcsóbb lesz a napijegy is – 4.990 Ft – ami tekintve a SZIN zenei felhozatalát, igencsak kecsegtető ajánlat.
És most nézzük, mit kínál cserébe a SZIN. Augusztus 24-i nyitónapon az Akkezdet Phiaitól a Halott Pénzig, a Bëlga, a Hősök, Majka & Curtis, a Vad Fruttik vagy Szabó Balázs Bandája, hogy csak néhányat említsünk. Augusztus 25-én lép SZINre a Honeybeast, a PASO, a Magashegyi Underground, az Ivan and the Parazol, vagy a friss lemezével érkező Péterfy Bori & Love Band – mások mellett. Augusztus 26-án az Anna and the Barbies és a Quimby között nagy a választék, hogy csak pár fellépőt említsünk: lesz aznap Kiscsillag, Magna Cum Laude, Budapest Bár.

De sorjáznak a külföldi sztárok is, így az I’m an Albatroz című számmal itthon híressé vált Aron Chupa vagy a Foreign Beggars és a kanadai René LaVice is. Az utolsó napon is széles a paletta, benne – a teljesség igénye nélkül – a 30Y, az Irie Maffia, a Belmondo vagy a Mary Popkids és aznapra várják a korát meghazudtoló sikereket elért Jasmine Thompsont és generációjának kimagasló tehetségű előadóját, Kwabst is.